گپ و گفتی با کتابداران بخش کودک کتابخانه ها؛
روایت های تلخ و شیرین از زبان کتابداران بخش کودک کتابخانه ها به بهانه هفته کودک
جمعی از کتابداران بخش کودک کتابخانه ها اذعان کردند: گل های کتابخانه ها با حضور غنچه های نوشکفته ( کودکان) شکوفا می شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اردبیل، جمعی از کتابدران بخش کودک کتابخانه های عمومی استان اردبیل در گفتگو با روابط عمومی اداره کل، به بیان خاطرات تلخ و شرین از حضور کودکان در کتابخانه ها ی عمومی به بهانه گرامیداشت روز کودک پرداختند.
بایرام شهریاری، کتابدار بخش کودک کتابخانه های عمومی شهرستان سرعین، بخش کودک کتابخانه ها را
یکی از ارکان مهم رشد و بالندگی کودکان عنوان کرد و گفت: برنامه های متنوعی از جمله(نشست های کتابخوان کودک،مسابقات نقاشی،پانتومیم،پرده خوانی،قصه گویی،کارگاه ساخت اریگامی ،کاردستی و برنامه های مختلف دیگر) در بخش کودک کتابخانه های عمومی شهرستان سرعین برگزارمی شود و طبق نظر سنجی که از اعضاء کودک و نوجوان انجام گرفته، این برنامه ها بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.

وی به خاطره حضور کودکان و نوجوانان در کتابخانه ها اشاره کرد و افزود: یکی از خاطراتی که میتوان در رابطه با اشتیاق حضور این عزیزان عنوان کرد علاقه و اشتیاق زایدالوصف کودکان و نوجوانان جهت شرکت در ویژه برنامه اربعین حسینی امسال بود که مشاهده میشد کودکان و نوجوانان با ذوق و علاقه در کتابخانه ها حضور پیدا می کردند و مخصوصا از طرح سلام برحسین (ع)استقبال بی نظیری انجام دادند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو گفت: کتابخانه های عمومی بعد از مدارس،مهمترین پایگاه آموزشی و فرهنگی هستند ودر واقع تکمیل کننده برنامه های مدارس و مهد های کودک میباشد.
خدیجه فتحی، کتابدار بخش کودک کتابخانه مرکزی اردبیل نیز با تشریح اقدامات فرهنگی و پرورشی در بخش کودک کتابخانه ها گفت: بخش کودک کتابخانه مرکزی اردبیل با اجرای برنامه پنج شنبه های شاد با شعار «کودک کتابخوان، کودک شاد» و برنامه های قصه گویی، آموزش اوریگامی، مسابقه، نقاشی و بازی و سرگرمی میزبان اعضای کودک بوده و کلاس های آموزشی نقاشی و کاردستی و قصه گویی در تعطیلات تابستان برای کودکان برگزار می کرد.

فتحی خاطر نشان کرد : کتابخوانی امری اکتسابی است و باید از دوران کودکی با آموزش غیر مستقیم که کودک را دلزده نکند بهره گیری شود تا در آینده تبدیل به عادت شود و این امر با تلاش و حوصله کتابداران بخش کودک کتابخانه های عمومی کشورمیسر خواهد شد.
کتابدار بخش کودک کتابخانه مرکزی اردبیل اجرای برنامه برای بچه ها را بسیار لذت بخش همراه با خاطره های ماندگار دانست وبا نقل خاطره ای از یکی از اعضای کتابخانه پرداخت و گفت: کاشت گل توسط یکی از اعضای کتابخانه و اهدای آن به بنده یکی از خاطرات شیرین دوران خدمت بنده است و این کودک قدرشناس علت اهدای گل را با زبان کودکانه مطرح کرد و گفت: شما با خواندن کتاب و قصه گویی ذهن مارا پرورش دادید و من با کاشتن گل و پروراندن آن برای شما خواستم از زحمات شما تشکر کنم و این لحظه برای یک کتابدار بسیار ارزشمند و خاطره انگیز است.
فاطمه الزهرا ندیری و پیمان جلیل پور کتابداران فعال در عرصه های اجتماعی، فرهنگی و کتابخوانی در شهرستان نیر طی سخنانی کار در بخش کودک و اجرای برنامه برای کودکان را از مفرح ترین لحظات عنوان کردند و گفتند: پرورش فکری و استعداد های کودکان به عنوان اینده سازان جامعه باید به عنوان یکی اولویت اساسی در جامعه تبدیل شود و ما به عنوان مسئولان فرهنگی شهرستان همپای دبیران و معلمان مدارس، مصمم هستیم با جذب دانش آموزان به کتابخانه ها نهادینه کردن فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین کودکان و تربیت نسل آینده سهیم باشیم.


کتابداران شهرستان نیر رسالت خود را فارغ از انجام کار فرهنگی و ارائه خدمات در کتابخانه ها با حضور در مدارس و معرفی کتاب و قصه گویی و اجرای برنامه های کتابخوانی رونق بخشیده و با پیوند بین کتابخانه و مدارس در راستای ارتقای سرانه مطالعه تلاش می نمایند.
میهن بهروز، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان گرمی ضمن تشریح برنامه های هفته کودک اظهار داشت: حضور کودکان در کتابخانه ها با جنب و جوش های کودکانه حال و هوای دلگرم کننده ای برای کارکنان این مجموعه فرهنگی دارد.
وی بخش کودک کتابخانه عمومی شهید عزیزپور شهرستان گرمی را یکی از بخش های پرمخاطب کتابخانه عنوان کرد و افزود: در این بخش علاوه بر کتاب و وسایل آموزشی با بازی های سرگرم کننده و اسباب بازی به منظور رشد و تعالی کودکان تجهیز شده است.
زینب انجامی مسئول کتابخانه عمومی علامه امینی با همکاری آموزشگاه دخترانه صدیقه الزهرا برنامه هایی همچون قصه گویی، شعرخوانی، آموزش کاردستی و اوریگامی، برپایی نمایشگاه کتاب و ... با حضور دانش آموزان مقاطع ابتدایی در محل مدرسه برگزار نمود.


قصه گویی از کتاب "موش قهرمان" اثر سولماز خواجه وند، به تصویرگری سمیه محمدی و امیر نجفی از انتشارات علمی و فرهنگی کتاب های آبی توسط خانم کوثر نوری کتابدار کتابخانه عمومی شمس تبریزی شهرستان نیر در مدرسه صدیقه زهرا شهرستان نیر برگزار شد.

به گفته مسئول کتابخانه فرهنگ نمین تعامل با کودکان و نوجوانان، ظرافتهای خاصی دارد. دنیای کودکان پیچیده نیست بلکه با محبت و مهربانی قابل نفوذ است. باید خود را جای آنها بگذاریم و با آن ها دوست باشیم. ارائۀ خدمات به بچهها کاری ظریف و حساس است و صبوری، انرژی مثبت و وجدان کاری میطلبد.
فریبا جعفری نمین افزود: با توجه به علاقه كودك ونوجوان به مطالعه كتابهاي غير درسي، كتابخانههاي عمومي به عنوان اماكني پر جنب وجوش نقش اساسي در ايجاد شوق به مطالعه در كودك ونوجوان برعهده دارند.
سمیه کوکب بخت مسئول کتابخانه حبیب الله امامی با بیان اینکه هرلحظه از لحظاتی که با کودکان میگذرد با شادی همراه است گفت: در تابستانها پذیرای اعضای مهمانی هستیم که برای گذران تعطیلات تابستان به شهر نمین می آیند و خوشحالیم که بخش کودک کتابخانه امامی یکی از بهترین مکان ها برای گذران اوقات فراغت آنهاست.

وی به نقل خاطره ای از تابستان 1401 پرداخت و گفت:سه ماه تابستان 1401 نیز کودکی از شهر تهران داشتیم که برای تعطیلات به خانه مادربزرگش آمده بود و لکنت زبان داشت. امیرعلی کودک کتابخوانی بود که روزهای اول حاضر به شرکت در برنامه ها نبود و تنها در گوشه ای مینشست و کتاب میخواند. در هر فرصتی که کتابخانه خلوت میشد کنارش مینشستم و در مورد کتابها با او صحبت میکردم و نظرش را در مورد شخصیت های کتابی که میخواند از او میپرسیدم و تشویقش میکردم. بعد از چند روز متوجه شد لکنتش مانع ارتباط وی با کتابداران نیست و با استقبال بچه ها هرروز در برنامه ها شرکت میکرد. در پایان هر برنامه از اختراعاتی که تصمیم داشت در آینده داشته باشد صحبت میکرد و ما با اشتیاق به صحبت هایش گوش میدادیم. با پایان تابستان امیرعلی به تهران برگشت تا در مدرسه تیزهوشان تحصیل کند وپیام تشکر مادر امیرعلی از اینکه تابستان خوب و پرباری را برای فرزندش در شهر کوچکی مانند نمین که امکانات تفریحی زیادی ندارد رقم زدیم ارزشمند ترین پیام برای من کتابدار بود.

ابراهيم حيدري ، كتابدار پيشكسوت شهرستان نمين گفت: مخاطبان جدي كتابخانه ها كودكان ونوجوانان هستند و كتابداران در جهت ترويج و نهادينه كردن فرهنگ مطالعه در جامعه با اجراي فعاليت هاي متنوع كتاب محور در بخش كودك كتابخانه هاي عمومي تلاش مي كنند و شوق كتابخواني را دركودكان ونوجوانان ايجاد نمايند .
زهرا قاسمی،مسئول کتابخانه شهید سبز علیپور روستای زرج آباد شهرستان کوثر نیز با اشاره به نقش مهم کتابخانههای عمومی در فرهنگ سازی، گفت: فرهنگ مطالعه باید در دوران کودکی در فرد نهادینه شود.
قاسمی با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی در جامعه اظهار کرد: ترویج فرهنگ کتابخوانی بین مردم و به ویژه کودکان و نوجوانان بهترین راهکار برای توسعه فرهنگی جامعه است.