1800 برنامه فرهنگی به صورت مجازی در اردبیل اجرا شدمدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل گفت: طبق تمهیدات و هماهنگیهای به عمل آمده یک هزار و 800 برنامه فرهنگی و کتابخانهای در ایام کرونا به صورت مجازی در اردبیل اجرا شده است. به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه عمومی استان اردبیل پروانه رضاقلیزاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی گفت:
: اهمیت به توسعه و ارتقای برنامههای فرهنگی کتابخانههای عمومی استان در ایام کرونایی به عنوان یک اولویت اساسی و مهم برای ما تلقی میشود که به همین منظور از این فرصت نهایت استفاده را کرده و به عبارتی تهدیدها را به فرصتها تبدیل کردیم.
وی با اشاره به این که استفاده از بستر فضای مجازی به شکل مناسب و همهجانبه مورد استفاده قرار گرفته است، بیان کرد: فضای مجازی به عنوان یک پتانسیل بسیار گسترده محسوب میشود که برای اجرای برنامههای فرهنگی در کتابخانههای استان از آن بهرهگیری کرده و مسابقات و نشستهای کتابخوانی مجازی مختلفی را با محورهای گوناگون برگزار کردهایم.
اجرای طرح پیک کتاب همزمان با سالگرد شهادت سردار دلها در اردبیل
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل ادامه داد: طرح پیک کتاب یکی از طرحهای فرهنگی در استان اردبیل است که همزمان با سالگرد شهادت سردار دلها از سیزدهم دی ماه در استان آغاز شده و در قالب این طرح علاقهمندان و مخاطبان کتابخانههای عمومی می توانند با مراجعه به سایت کتابخانه عمومی استان، کتاب مورد نظر با ثبت درخواست خود به صورت آنلاین مشخص کنند.
رضاقلیزاده ادامه داد: در قالب این طرح برای ارتقای سطح مطالعه در استان اردبیل تمهیداتی در نظر گرفته شده است، به طوری که قسمتی از مطلب به صورت خلاصه در اختیار مخاطبان قرار میگیرد تا افراد با کسب آگاهی و اطلاع کافی کتاب مورد نظر را انتخاب کنند که این مسئله توانسته در افزایش سرانه مطالعه استان نقش حائز اهمیتی ایفا کند.
وی اظهار کرد: همچنین در قالب اجرای این طرح با رعایت تمامی دستورالعملهای ستاد مبارزه با کرونا کتابها از طریق پیک و به صورت رایگان به درب منزل ارسال میشود تا مخاطبان بتوانند به اندازه کافی کتاب در اختیار داشته باشند و کرونا این فرصت را از آنها نگیرد..
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل اظهار کرد: طبق آخرین آمار در طی دوران کرونایی بیش از یک هزار و 800 برنامه فرهنگی و کتابخوانی در استان اردبیل در بستر فضای مجازی برگزار شده که خوشبختانه نتایج و خروجیهای مثبتی نیز در توسعه حوزه فرهنگی استان به دنبال داشته است.
رضاقلیزاده بیان کرد: برگزاری برنامههای مختلفی همچون محفل ادبی، برنامه قصهگویی، معرفی کتاب، نشست آنلاین، برگزاری مسابقات با همکاری صدا و سیما، مسابقات نقاشی ویژه کودکان و نوجوانان، نقد و رونمایی کتاب، آموزش انواع اورگامی، شرکت در کانال کتابخوانان استان اردبیل، آموزشهای عمومی، برگزاری کلاسهای مهارت ازدواج و تربیت فرزند بخشی از برنامههای کتابخانههای استان در ایام کرونا است.
وی تصریح کرد: تمام سعی و تلاش ما بر این است که اجرای برنامههای فرهنگی و کتابخوانی را بیش از پیش گسترش دهیم و با بهرهگیری از نظرات کارشناسانه و تخصصی مطالبات مردمی را برطرف کرده و در توسعه حوزه فرهنگی استان گامهای اساسی و هدفمند برداریم.
لزوم حرکت در مسیر ترویج مطالعه
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل ادامه داد: یکی از راهبردهای نهاد کتابخانههای عمومی استان حرکت در مسیر ارتقای مطالعه و ترویج مطالعه است که در این زمینه از ظرفیت مسئولان و دستگاههای فرهنگی و ذیربط استان استفاده میشود..
تلاش برای ارتقای فرهنگ مطالعه در مناطق محروم
رضاقلیزاده اظهار کرد: اهمیت به ارتقای فرهنگ مطالعه در مناطق محروم و کمبرخوردار استان از دیگر اولویتهای اساسی است که درصدد هستیم با برنامهریزیهای لازم در این زمینه اقدام کرده و برنامههای فرهنگی را در تمامی استان به سطح قابل قبولی برسانیم.
وی بیان کرد: ایجاد فضاهای مناسب کتابخوانی را نیز مورد توجه قرار دادهایم، هر چند که در ایام کرونایی از بستر فضای مجازی به عنوان بهترین ظرفیت استفاده میشود اما برای دوران پسا کرونا نیز برنامههای خوبی در دستور کار قرار دادهایم.