با حضور پروفسور قدمعلی سرامی؛برگزاری نشست علمی آموزشی تاثیر شعر و ادبیات بر رشر و بالندگی فرهنگی کودک و نوجوانقدمعلی سرامی گفت: مانده گارترین آموزه ها و یادگیری ها در دوران کودکی شکل می گیرد. به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اردبیل، نشست آموزشی تاثیر شعر و ادبیات بر رشر و بالندگی فرهنگی کودک و نوجوان و افتتاح محفل ادبی مرحوم امیر حسین فردی ( ویژه کودک و نوجوان) با حضور پروفسور قدمعلی سرامی و جمعی از علاقه مندان این حوزه به صورت مجازی برگزار شد.
استاد و پژوهشگر بین المللی ادبیات کودک و نوجوان با بیان اینکه خواندن کتاب موجب می شود انسان در زندگی خود و تصمصم گیری هایش کمترین خطا و اشتباه را بکند اظهار داشت: در شرایط کنونی علاوه بر مطالعه کتاب های مکتوب توسعه فن آوری های نوین در حوزه های مختلف علمی، هنری، موسیقی، فیلم و بستر های الکترونیکی می تواند در ارتقای علم و مهارت آموزی کودکان ونوجوانان موثر باشد.
استاد سرامی گفت: بچه ها انسانهای کامیابی هستند و در مواردی باید راه و روش زندگی را باید از بچه آموخت چون کودکان خود را درگیر مسائل اقتصادی و مالی نمی کنند و این جزو مهمترین مسائلی هست که بزرگترها باید در زندگانی روزانه خود به آن توجه کنند.
قدمعلی سرامی در ادامه سخنان خود افزود: ادبیات کودک و نوجوان همان نوشتهها و سرودههای ادبی ویژهی کودکان و نوجوانان ماست و این نوع ادبیات، هم شامل بخشی از فرهنگ شفاهی عامه، مانند لالائیها، مثلها، قصهها است و هم داستانها و نمایشنامهها و اشعار و نیز نوشتههایی در زمینهی دین، دانش اجتماعی، علم و کاربردهای آن، هنر و سرگرمی را دربر میگیرد که نویسندگان و سرایندگان برای کودکان و نوجوانان پدید میآوردند.
این استاد و پژوهشگر بین المللی ادبیات کودک و نوجوان، ادبیات کودکان و نوجوانان را جزو نوشتههایی دانست که در آن حس و حال کودکانه حاکم است که به زبان و نثری مناسب سطح سواد کودکان نوشته می شود و معمولا همراه با تصاویر است و این ادبیات بهعنوان یک شکل ادبی مستقل تقریبا از نیمهی دوم سدهی هجدهم میلادی در جهان پدید آمده است که در ظهور دیر هنگام این نوع ادبیات، عوامل اقتصادی و اجتماعی مؤثر بودند.
وی خاطر نشان کرد: نوشته ها و سروده های ادبی ویژه ی کودکان و نوجوانان در تاریخ و ادبیات ایران بیشینه ای کهن دارد و این از سنگ نوشته ها و فرامین دینی رهبران دینی در دوران باستان و در دورانهای بعد از ان مورد توجه بوده است اما ادبیات کودکان به معنا و مفهومی که امروز داریم کاملا تازگی دارد و در قرن 13 هجری قمری رسمیت می یابد.
در ادامه این برنامه پروانه رضاقلیزاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان طی سخنانی گفت: راه اندازی محفل ادبی برای آموزش و تربیت کودکان و نوجوانان در حوزه شعر و شاعری برای اولین بار در سطح استان صورت می گیرد.
وی شناسایی استعداد های در خشان کودک ونوجوان در حوزه ادبیات را از اهداف مهم راه اندازی محفل ادبی کودکان و نوجوانان دانست و گفت: کودکان به عنوان آینده سازان جامعه باید در حوزه های مختلف رشد و تکامل پیدا کنند.
این برنامه با شعر خوانی 4 نفر از کودکان و افتتاح محفل ادبی مرجوم امیر حسین فردی ویژه کودکان نوجوانان به پایان رسید.
عكس هاي مرتبط :
  | | |
|